Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

Mitä uutta tuo Microsoft Dynamics CRM 2013 -versio?

CRM2013_ReleasePreviewGuideKesän aikana julkaistiin tieto, että Microsoft Dynamics CRM 2013 -versiopäivitys ilmestyy loppuvuoden aikana. Microsoft-kumppaneille tulevan version salaisuuksien verhoa raotettiin heinäkuun lopun Training Blitz -tapahtumassa ja nyt on viimein vuoro koko CRM-asiakaskunnalle suunnattujen uutisten, sillä CRM 2013 Release Preview Guide PDF-dokumentti on nyt vapaasti ladattavissa.

CRM 2013 jatkaa käyttökokemuksen uudistamisessa modernia linjaa, josta saatiin esimakua CRM Online -asiakkaille ilmestyneessä December 2012 Service Updatessa. Tämä koodinimellä ”Polaris” tunnettu päivitys toi perinteisten tietuelomakkeiden rinnalle käytettäväksi aivan uudenkaltaiset prosessilomakkeet viidelle entiteetille (asiakas, henkilö, liidi, mahdollisuus, palvelupyyntö). Nyt CRM 2013:n myötä (koodinimi ”Orion”) nämä uudet lomakkeet ovat valmiina siirtämään tutun Dynamics CRM -käyttöliittymän historiaan. Käyttöliittymän muutosten määrä ei ole aivan vaatimaton, tässä keskeisimpiä ominaisuuksia:

  • Ei enää popup-ikkunoita – CRM:n käyttökokemus on kuin minkä tahansa web-sivun käyttäminen, back/forward-painikkeiden mahdollistaessa siirtymisen tietueiden välillä.
  • Ei enää tallenna-painiketta – Uusi auto-save -toiminto tallettaa tekemäsi muutokset 30 sekunnin välein, tai kun siirryt tarkastelemaan toista tietuetta.
  • Ei enää vasemman laidan valikkoja – Jatkossa CRM:n sisällä navigoidaan käyttäen ikkunan ylälaidasta löytyvää palkkia, halusit sitten siirtyä tietuelistaukseen tai avata uudelleen viimeksi tarkastelemasi asiakaskortin.
  • Viimeisimmät tapahtumat keskiössä – Näet tietueeseen liittyvät viestit, aktiviteetit tai muistiinpanot heti lomakkeen avatessasi ja voit myös kirjata uusia aktiviteetteja ilman popuppeja.
  • Visuaaliset liiketoimintaprosessit – Statuskenttien sijaan CRM 2013 kertoo sinulle ensi silmäyksellä missä vaiheessa prosessia esim. myyntimahdollisuus on, mitä sille on tehty ja mitkä ovat seuraavat toimenpiteet.

CRM2013_FlowFormKäyttöliittymän uudistuksen ohella Microsoft Dynamics CRM 2013 tuo merkittäviä parannuksia prosesseihin liittyvän liiketoimintalogiikan organisaatiokohtaiseen mukauttamiseen. Työnkulkuprosessit eivät ole enää vain taustalla asynkronisesti ajastettavia tehtäviä vaan nyt niiden avulla voidaan päivittää tietueita reaaliaikaisesti, esim. heti kun käyttäjä tallentaa tietueen. Business Rules -toiminto taas mahdollistaa tietuelomakkeen sisältöön liittyvien ehtojen konfiguroinnin graafisella käyttöliittymällä esim. pakollisten kenttien tai virheilmoitusten esittämiseen muiden kenttien arvon perusteella. Yhdessä nämä toiminnot voivat merkittävästi vähentää tarvetta koodipohjaisten laajennusten kehittämiseen, joita aiemmissa versioissa vaadittiin kyseisiin toimintoihin (plug-in tai Javascript-kehitys).

CRM2013_Tablet

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan uusi omistaja panostaa vahvasti liiketoimintasovellusten mobiilikäyttöön, eikä Dynamics CRM tee poikkeusta. Uusi käyttöliittymä ei ole suunniteltu ainoastaan PC/Mac-selaimille (IE, Chrome, Firefox, Safari) vaan fokuksessa ovat liikkuvan tietotyöläisen parhaat kaverit eli tabletit. Microsoft Dynamics CRM 2013 tarjoaa kosketuskäyttöön optimoidun tablet-sovelluksen niin Windows 8 kuin iPad-laitteille ilman erillisiä kustannuksia. Kyseessä ei ole karsittu ”appsi” vaan tietuelomakkeet kokonaisuudessaan näyttävä tablettiversio organisaatiosi Dynamics CRM -tietosisällöstä. Myös pienemmät mobiililaitteet eli Windows Phone 8, Android ja iPhone -älypuhelimet saavat modernit mobiilisovellukset pian CRM 2013:n ilmestymisen jälkeen. CRM:ään saumattomasti integroituva sosiaalisen viestinnän monitaituri Yammer luonnollisesti on myös saatavilla kaikille merkittäville alustoille.

Release Preview Guide tarjoaa esimakua kaikista niistä uudistuksista, joita Microsoft Dynamcis CRM:n viimeisin versio pitää sisällään. CRM Online -käyttäjät pääsevät hyödyntämään uusia ominaisuuksia Customer Driven Update -päivityksen myötä jo parhaimmillaan lokakuun loppupuolella. Software Assurance -ylläpidossa olevat CRM on-premises -asiakkaat pääsevät myös pian asentamaan CRM 2013:n omalle testipalvelimelleen. Uuteen versioon tutustumista voi lämpimästi suositella, sillä beta-version perusteella kyseessä on selkeästi merkittävin uudistus sovelluksen käyttötapaan Dynamics CRM:n kymmenvuotisen historian aikana. CRM:n ei tarvitse enää olla ikävä tiedonsyöttövelvollisuus työpisteessään istuvalle loppukäyttäjälle, vaan se voi oikeasti toimia työtä ohjaavana ja relevanttia tietoa esille nostavana työkaluna, missä ikinä liikutkin.

Mainokset

One response to “Mitä uutta tuo Microsoft Dynamics CRM 2013 -versio?

  1. Paluuviite:CRM Online ja tuleva versiopäivitys | Microsoft Dynamics CRM Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: