Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

Uusi CRM 2011 -päivityspaketti Update Rollup 11 -ympäristöihin: Critical Update

Vuodenvaihteessa jukaistu Update Rollup 12 -päivityskokoelma oli hyvin merkittävä muutos Microsoft Dynamics CRM 2011 -tuotteeseen, koska sen mukana saapui moniselaintuki mahdollistamaan CRM:n käytön muilla kuin Internet Explorer -selaimilla ja Windows-koneilla. Tämä merkitsi myös sitä, että tuki CRM 4.0:n rajapintoja käyttäneille skriptipohjaisille laajennuksille päättyi. Koska vanhan version aikaisia lisäsovelluksia ja mukautuksia on ollut monella CRM 2011 -asiakkaalla vielä käytössä, vaativat Update Rollup 12, 13 ja 14 huolellista testaamista sekä mahdollisesti myös mukautusten päivittämistä käyttämään uusia CRM 2011:n rajapintoja.

Niille asiakkaille, jotka syystä tai toisesta eivät ole voineet vielä siirtyä moniselainmaailmaan, on nyt tullut saataville oma päivityskokoelma, nimeltään Critical Update for Microsoft Dynamics CRM 2011 Update Rollup 11. Kyse on kaikista aiemmista julkaisuista poikkeavasta päivityksestä, sillä tämä Critical Update -paketti sisältää UR12 ja myöhempien päivitysten hotfixit, muttei moniselaintukea koskevia komponentteja. Tavallaan kyse on siis ”rollupien rollupista”, josta on poistettu UR12:n myötä julkaistuja toiminnallisia muutoksia käyttöliittymäkomponentteihin.

Jos CRM-ympäristön päivitykset on UR11 jälkeen pistetty jäihin UR12 :nmoniselaintuen mukanaan tuomien kehitysvaatimusten takia, niin tämä Critical Update -paketti mahdollistaa nyt viimeisen puolen vuoden aikana ilmestyneiden hotfixien asentamisen käyttöön, ilman vaikutuksia skripteihin ja rajapintoihin. Päivityksen mukana tulee mm. Outlook clientin toimintaan vaikuttavia muutoksia, joilla suorituskyky ja luotettavuus pitäisi parantua. Itse asiassa nämä päivitykset ovat tulossa moniselaintuettua ympäristöä käyttäville asiakkaille vasta lähitulevaisuudessa julkaistavassa Update Rollup 15 -paketissa.

Critical Update for Microsoft Dynamics CRM 2011 Update Rollup 11 ei tule saataville Windows Updaten kautta vaan se on ladattava Microsoftin sivuilta. Automaattisina päivityksinä tarjotaan edelleen normaaleja Update Rollup -päivityskokoelmia, joista viimeisin on tällä hetkellä Update Rollup 14. On syytä huomioida, että jos esim. Outlook clientin on jo päivittänyt UR-tasolle 12-14, tätä Critical Update -pakettia ei voi asentaa poistamatta ensin koko Outlook clientia. Yksityiskohtaisia tietoja asennuksesta löytyy tästä Dynamics CRM in the Field -blogin artikkelista, joka kannattaa lukea läpi huolellisesti ennen asennuspäätöstä. CRM Online -asiakkaita tämä päivityspaketti ei koske, sillä Microsoftin omat pilviympäristöt on jo päivitetty moniselainaikaan.

UR11 Critical Update ei ole mikään pysyvä ratkaisu, jolla vanhojen rajapintojen käyttöä voisi huoletta jatkaa. Kyseessä on pikemminkin tilapäinen ”laastari”, jolla annetaan asiakkaille lisäaikaa omien ympäristöjensä mukautusten päivitystyöhön. Uusia vastaavia päivityksiä UR11-tasolle ei todennäköisesti ole tämän Critical Updaten jälkeen enää luvassa. Loppuvuodesta ilmestyvä seuraava tuoteversio eli Microsoft Dynamics CRM 2013 tulee tukemaan samoja moniselainyhteensopivia CRM 2011 -rajapintoja, joita Update Rollup 12:n jälkeen tulisi käyttää, mutta CRM 4.0 -skripteille tai plugin-laajennuksille tukea ei ole luvassa CRM 2013:een. Siksipä paras tapa valmistautua uuden CRM-version saapumiseen onkin käydä läpi nykyiset mukautukset ja suunnitella siirtyminen uusimpaan viralliseen CRM 2011 Update Rollup -päivitykseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: