Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

CRM Onlinen päivittäminen uuteen Polaris-käyttöliittymään

Tammikuusta 2013 alkaen kaikille uusille Microsoft Dynamics CRM Online -organisaatioille on asennettu oletuksena käyttöön päivitetty ”Polaris”-käyttöliittymä asiakas-, yhteyshenkilö-, liidi-, mahdollisuus- ja palvelupyyntötietueille. Uudistetuilla tietuelomakkeilla on mm. tuki Bing Maps ja Skype-integraatiolle, minkä lisäksi ne tarjoavat entistä yksinkertaistetumman käyttöliittymän aikaisempiin, valintanauhaa (ribbon) käyttäneisiin lomakkeisiin.

Entä miten nykyisen CRM Online -asiakkaan tulisi toimia, jotta nämä uudet toiminnot saadaan käyttöön? Päivitysprosessi sisältää muutaman työvaiheen, jotka käyvät parhaiten ilmi seuraavasta esityksestä:

Kannattaa huomioida, ettei päivitetty käyttöliittymä todennäköisesti ole suoraan valmis otettavaksi tuotantokäyttöön organisaationne CRM-käyttäjille. Päivityksen asentaminen ei nimittäin siirrä tietuelomakkeille tehtyjä muutoksia (kenttien lisääminen, poistaminen, järjestys, aliruudukot jne.) uusille lomakkeille, vaan nämä mukautukset on suoritettava käsin.

Vielä tätäkin tärkeämpää on huomioida, ettei uusi käyttöliittymä tue kaikkia Dynamics CRM:n aiempia toimintoja.

  • Lomakkeille ei voi lisätä Javascript-pohjaisia mukautuksia (esim. kenttien pakollisuuden ehdollinen määrittäminen, toisistaan riippuvat arvolistat)
  • Valintanauhan puuttuminen estää tiettyjen toimintojen suorittamisen tietuelomakkeelta (esim. raporttien ajaminen, työnkulun/dialogin käynnistäminen)
  • Liittyviä tietueita ei voi lisätä suoraan päälomakkeelta (esim. henkilön lisääminen yritykseen, sähköpostin lähetys tietueelle)

Tarkempia tietoja Polaris-päivityksen toiminnallisista muutoksista löytää seuraavasta englanninkielisestä esityksestä: What’s New in Microsoft Dynamics CRM Polaris Release. Muutamia esimerkkejä käytännön haasteista uuden käyttöliittymän kanssa toimittaessa on lukea blogiartikkelista ”Side effects of the Polaris UI”.

Vaikka nyt julkaistussa päivityksessä on vielä omat rajoitteensa ja ongelmansa, on hyvä aloittaa sen toiminnallisuuksiin tutustuminen nyt, sillä Polaris-päivitys antaa esimakua siitä, millaiseen suuntaan Dynamics CRM:n on kehittymässä seuraavassa pääversiossaan, kun seuraava Orion-päivitys julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Tällöin uudet lomakkeet ja toiminnot tulevat saataville myös omalle palvelimelle asennettavaan on-premises -ympäristöön CRM Onlinen ohella. Microsoft on ilmoittanut pyrkivänsä mahdollistamaan kaikkien nykyversion tuettujen mukautusten siirron tähän uuteen versioon, joten syksyllä 2013 on odotettavissa Polarista laajemmat toiminnot tarjoava, uudistettu Microsoft Dynamics CRM -tuote.

Turvallisin tapa arvioida Polaris-päivityksen uusien toimintojen soveltuvuutta oman organisaation käyttöön on uuden CRM Online -koekäyttöympäristön perustaminen. Maksuttomalla 30-päivän koekäytöllä voidaan helposti pilotoida uuden käyttöliittymän toimintoja, tehdä koeluontoisia mukautuksia ja varmistaa, että kaikki omien liiketoimintaprosessien kannalta välttämättömät toimenpiteet onnistuvat myös uudistetussa versiossa. Miksipä ei samassa yhteydessä ottaisi koeajoon myös juuri julkistettua, Microsoftin Office-tuotteiden 2013-versiot sisältävää Office 365 -palvelua, sillä tämän tilin alle on kätevästi lisättävissä myös CRM Online koekäyttötilaus.

Office365_CRM_kokeiluversio

Mainokset

One response to “CRM Onlinen päivittäminen uuteen Polaris-käyttöliittymään

  1. Paluuviite:CRM Online ja tuleva versiopäivitys | Microsoft Dynamics CRM Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: