Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

Dynamics CRM R8 ja laajennettu tuki Firefox, Chrome ja Safari-selaimille

Selainversio ei ole tuettu -virheilmoitus kirjauduttaessa Microsoft Dynamics CRM:äänVaikka Microsoft Dynamics CRM on tehty alusta alkaen web-sovellukseksi, on sen käyttäminen kuitenkin vaatinut nimenomaan Internet Explorer -selainta. Mikäli sovellukseen yrittää kirjautua esim. Firefox- tai Chrome-selaimella, on tuloksena ollut versiosta riippuen joko virheilmoitus (”unsupported browser version”) tai käyttäjän ohjaaminen rajoitettuun, mobiililaitteille tarkoitettuun Mobile Express -versioon. Koska Internet Explorer -selain on saatavilla vain Windows-laitteille, on tämä tarkoittanut sitä, ettei Dynamics CRM:n käyttö ole onnistunut Mac- tai Linux-tietokoneilla ilman virtualisointiratkaisuja.

Helmikuussa julkistettiin yksityiskohtia seuraavasta Dynamics CRM 2011:n päivitysversiosta, joka tunnetaan nimellä R8 tai Q2 2012 Service Update (suomeksi todennäköisesti ”Microsoft Dynamics CRM:n toukokuun 2012 palvelupäivitys”). Yksi keskeisimpiä uutuuksia R8:ssa tulee olemaan laajennettu selaintuki, joka mahdollistaa Dynamics CRM:n käytön useimmilla eri selainsovelluksilla.

Microsoft Dynamics CRM tuetut selaimet R8-versiosta alkaen

Virallisesti tuettujen selain- ja käyttöjärjestelmäkombinaatioiden listalla on mm. Chrome/Firefox & Windows sekä Mac OS X & Safari. Kaikilla alustoilla ei tueta samoja selaimia, eli esim. Chrome Macilla tai Safari PC:llä eivät kuulu listalle. Tästä huolimatta useimpien Dynamics CRM:n toimintojen tulisi jatkossa toimia myös näillä alustoilla virallisesta tuesta huolimatta, eli vaikkapa Linux-käyttäjä oletettavasti pystyy käyttämään CRM:ää haluamallaan selaimella. Virallisesti tuettujen käyttöjärjestelmien ja selaimien lista on Microsoftin edustajan sanojen mukaan pidetty rajallisena sovelluksen testaamiseen vaadittavan työmäärän pitämiseksi aisoissa. Eri selainversioiden määrän kasvu tulee luonnollisesti myös aiheuttamaan lisätyötä Dynamics CRM:ää mukauttaville ja laajentaville kumppaneille, verrattuna aiempaan tilanteeseen, jossa koodin testaaminen pelkällä Internet Explorer -selaimella oli riittävää.

Tuetut selainversiot ja käyttöjärjestelmät Microsoft Dynamics CRM R8:ssa

Mielenkiintoinen uutuus listalla on iPad-tuki, joka mahdollistaa Microsoft Dynamics CRM -selainkäyttöliittymän käyttämisen toisen ja kolmannen sukupolven iPad-laitteilla. Oletettavasti myös muut tabletit Android-käyttöjärjestelmällä tulevat tarvittaessa toimimaan CRM-päätelaitteina. On kuitenkin syytä huomioida, että tuki tablet-laitteille ei tässä yhteydessä tarkoita kosketuskäyttöön optimoitua sovellusta, vaan perinteisen, hiirelle suunnitellun Dynamics CRM:n käyttöliittymän tuomista taulutietokoneen ruudulle. Siksi tehokkaan mobiililaitteilla työskentelyn mahdollistamiseksi on syytä harkita juuri kosketuskäyttöön tarkoitetun sovelluksen hankkimista.

R8-versio eli Q2 2012 Service Update on nimensä mukaan saapumassa vuoden 2012 toisen kvartaalin aikana. Microsoftin esittämissä roadmap-kalvoissa julkaisun ajankohta on toukokuu, eli uuden version toiminnallisuudet on näillä näkymin mahdollista saada omalla toimistolla käyttöön vielä ennen kesälomia. CRM Online -pilvipalvelua käyttäville asiakkaille päivitys tulee saataville automaattisesti, omaa Dynamics CRM -palvelinta ylläpitävien taas on asennettava todennäköisesti Update Rollup 8 -nimellä julkaistava päivityskokoelma.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: