Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

Mango tuo uutta makua mobiili-CRM:ään

Tämän kvartaalin aikana ilmestyvä Microsoft Dynamics CRM Q4 2011 Service Update sisältää lukuisia tervetulleita parannuksia CRM 2011:n nykyisiin toimintoihin (mm. uusia kaaviotyyppejä, laajemman kenttätuen dialog-prosesseihin) sekä kokonaan uusia toiminnallisuuksia, joista näkyvimpänä todennäköisesti Activity Feeds. Vähäpätöinen ominaisuus ei myöskään ole federoidun identiteetin tuki, jonka myötä käyttäjätunnusten hallinta mukautuu yhteensopivaksi Office 365:n kanssa. Tarkempia tietoja tämän myös CRM Online R7 -päivityksen nimellä kulkevan version sisällöstä on nyt saatavilla virallisesta Release Preview Guidesta.

Ajankohtainen ja kauan kaivattu uutuus sijoittuu mobiilirintamalle. Microsoft sai viikko sitten viimein viralliseen jakeluun Windows Phone 7.5 eli Mango-päivityksen mobiilikäyttöjärjestelmäänsä, joka nosti niin nykyisten kuin tulevien WP7-laitteiden käytettävyyden aivan uudelle tasolle, sisältäen mm. uuden IE9-selaimen, tuen sovellusten moniajolle, sisäänrakennetut Facebook, Twitter, ja LinkedIn-verkostojen integraatiot sekä paljon muuta. Nokia on vasta tuomassa omia laitteitaan markkinoille loppuvuodesta (Suomeen kenties vasta Q1/2012), mutta kotimaisen kehittäjäyhteisön mielenkiinto on verkkokeskusteluista päätellen noussut jo hyvin korkealle tätä älypuhelinmarkkinan kolmatta/mustaa hevosta kohtaan. Mikä olisikaan parempi hetki Microsoftille julkistaa myös ensimmäinen virallinen Windows Phone 7 -sovellus Microsoft Dynamics CRM:lle!

Windows Phone 7 client for Microsoft Dynamics CRM 2011

Aiemmin Microsoftin tarjoama mobiililaitteiden tuki CRM:ssä on rajoittunut Mobile Express clientiin, joka on ollut lähinnä BlackBerryn / Nokia E71:n kaltaisille näppäimistöllä varustetuille puhelimille suunniteltu kevytversio Dynamics CRM:n käyttöliittymästä. Kolmansien osapuolien tuottamat sovellukset (mm. CWR Mobility, TenDigits) ovat tarjonneet lisähintaan kosketusnäytöllisille älypuhelimille optimoitua mobiili-CRM:ää, mutta nyt myös Microsoftin vakiotuotepaketti laajenee kattamaan nimenomaan Windows Phone 7 -alustalle rakennetun natiivin Dynamics CRM -sovelluksen. Luonnollisesti käyttöliittymä tulee hyödyntämään samaa Metro-käyttöliittymäkieltä, johon niin WP7 kuin myös tuleva Windows 8 -työpöytäkäyttöjärjestelmä vahvasti nojaavat. Toiminnallisuuslistalla ovat muun muassa:

  • Asiakas-, yhteyshenkilö-, liidi-, ja mahdollisuustietueiden lukeminen (huom: ei siis vielä luonti/muokkaus)
  • Yhden klikkauksen päässä oleva sähköpostin lähetys tai puhelinsoitto CRM-tietueelle
  • Osoitteiden haku yhdellä klikkauksella Bing Maps -karttapalvelusta
  • CRM:n viimeisimpien päivitysten selaaminen Activity Feeds -näkymästä
  • Reaaliaikaisten statuspäivitysten kirjoittaminen ja lukeminen (á la FB/Twitter/Yammer/Chatter)
  • Mukautettavissa olevat tietuelomakkeet

Dynamics CRM:ään jo aikojen alusta sisältyneen Outlook/Exchange-integraation ansiosta CRM:n yhteystiedot, kalenteritapahtumat ja tehtävät ovat jo tähän mennessä kulkeneet vaivatta mobiililaitteissa mukana. Älypuhelinsovellus tuo asiakastiedon askelta lähemmäksi niitä tilanteita, joissa asiakkaan kanssa todennäköisimmin ollaan tekemisissä. Yrityskäyttäjien kiirehtiessä jo innolla hankkimaan iPadeja ja muita tablettilaitteita korvaamaan perinteisten kannettavien käyttöä tien päällä työskennellessä on yrityssovellusten kehityksen painopiste myös vahvasti siirtymässä kohti ”mobile first” -ajattelua. Ensi vuoden alkupuoliskolle aikataulutettu Dynamics CRM Q2 2012 -versio onkin tuomassa mukanaan kokonaan uuden HTML5-pohjaisen käyttöliittymän. Vaikka moni Mac-käyttäjä onkin tätä päivitystä jo kaipaillut, tulee sen merkitys todennäköisesti olemaan paljon kauaskantoisempi juuri laajemman mobiilikäytön mahdollistajana.

CRM-tietokannan sisällön selaaminen mobiililaitteista edellyttää tyypilliesti, että palvelimelle on konfiguroitu käyttöön ns. IFD-moodi (Internet Facing Deployment), jos käytössä on oma on-premises -versio Dynamics CRM 2011:sta. Tämän voi olettaa säilyvän vaatimuksena myös tulevan WP7-version käytölle. CRM Online -käyttäjillä tämä lomakepohjainen autentikointitapa on jo valmiiksi käytössä, joten heidän ei tarvitse muuta kuin odottaa pilvipalveluun loppuvuodesta asentuvaa Q4 2011 Service Update -päivitystä ja Windows Phone Marketplace -sovelluskauppaan ladattavaksi saapuvaa Dynamics CRM -sovellusta.

Mainokset

One response to “Mango tuo uutta makua mobiili-CRM:ään

  1. Paluuviite:Ota käyttöön CRM 2011:n viimeisimmät ominaisuudet: Activity Feeds ja Windows Phone 7 -sovellus « Microsoft Dynamics CRM 2011 Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: