Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

Dynamics CRM 2011 palvelinversio nyt ladattavissa

Nyt niitä bittejä saa! RTM (release to manufacturing) -versio Microsoft Dynamics CRM 2011 :stä luvattiin alunperin helmikuun 28. päiväksi, mutta julkaisun hetki koitti lopulta lähes kaksi viikkoa aiemmin. On premises – ja Partner hosted -asennuksiin tarkoitettu palvelinsovellus on siis virallisesti valmis tositoimiin eli tuotantoympäristöihin.

Voit ladata suomenkielisen CRM2011-Server-FIN-amd64.exe -asennuspaketin Microsoft Download Centeristä. Myös uusi Outlook client on ladattavissa 32-bit ja x64-versioina. Mikäli aiemmat Beta- ja Release Candidate -versiot eivät ole tuttuja, kannattaa ensimmäisenä kuitenkin ladata Microsoft Dynamics CRM 2011 Implementation Guide. Tämä sisältää tärkeää tietoa mm. CRM 2011 -ympäristön suunnittelusta, järjestelmävaatimuksista ja asennusprosessista. Opas on luettavissa myös suoraan TechNetissä. Readme-tiedot taas löytyvät CRM-resurssikeskuksen sivuilta.

Microsoft Dynamics CRM 4.0:aa käyttäville asiakkaille, joilla on voimassa Software Assurance -ylläpito, tulevat CRM 2011 lisenssiavaimet saataville tämän palvelun kautta. Download Centeristä löytyvät kokeiluversion lisenssiavaimet, joilla järjestelmää voi käyttää 90 päivän ajan. Jos CRM:n päivitys on mielessä, kannattaa heti alkuun lukea millaiset järjestelmävaatimukset 2011 tuo mukanaan esimerkiksi palvelinten käyttöjärjestelmille ja SQL-tietokannalle. Seuraavaksi on hyvä sisäistää tarjotut kolme vaihtoehtoista päivityspolkua CRM 4.0:sta CRM 2011:een.

Virallinen lehdistötiedote RTM-julkaisusta kehuskelee myös uudella Dynamics CRM:n suorituskyvyn ja skaalautuvuuden merkkipaalulla. Lähiviikkoina ilmestyvä white paper tulee esittelemään miten yksi CRM-instanssi on testeissä kyennyt palvelemaan 150.000 samanaikaista käyttäjää alle sekunnin vasteajoilla. CRM 2011:n huomattavasti aiempaa visuaalisempi ja toimintorikkaampi käyttöliittymä onkin varmasti saanut monet miettimään millaisia tehovaatimuksia uusi versio asettaa infrastruktuurille. Suorituskyvyn benchmark-tulokset ovat toki aina enemmän tai vähemmän viitteellisiä. Yhä isompiin asiakasyrityksiin tähdätessään Microsoft tulee varmasti kiinnittämään huomiota erityisesti juurikin Enterprise-kohderyhmän vaatimusten täyttämiseen järjestelmän skaalautuvuutta testatessaan. Myöhemmin tulemme todennäköisesti saamaan samanlaiset white paperit CRM-ympäristön suorituskyvyn optimoinnista kuin mitä aiemmista 3.0- ja 4.0-versioista julkaistiin.

Vielä muistutuksena, RTW eli Release To Web tuli saataville jo aiemmin tammikuussa. Microsoft Dynamics CRM Online on kaikkien halukkaiden koekäytettävissä ja myös tilattavissa aiemmassa blogikirjoituksessa kuvatun prosessin mukaisesti. Tämä vaihtoehto saattaa kiinnostaa myös nykyisin omaa CRM-palvelinta ylläpitäviä organisaatioita, joten uusi pilvipalvelu kannattaa toki pistää testaukseen samalla kun tutustuu CRM 2011 on-premises -ympäristön saloihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: