Microsoft Dynamics CRM Finland

Suomenkielistä tietoa Microsoftin asiakkuudenhallintajärjestelmästä

CRM Online koekäyttäjäksi rekisteröityminen

Osana uuden Microsoft Dynamics CRM 2011 -version lanseerausta tulee myös CRM Online virallisesti saataville Suomessa ja suomen kielellä. Mikä ihmeen Online? No, lyhyesti kuvailtuna kyseessä on Microsoftin itsensä ylläpitämä pilvipalvelu, jossa CRM-sovellus ja asiakasdata ovat eurooppalaisten käyttäjien osalta Dublinissa sijaitsevassa Microsoftin palvelinkeskuksessa.

Lisää tästä aiheesta myöhemmin, sillä ensimmäiseksi pitää tietenkin päästä testaamaan miten uusi, uljas palvelu käytännössä toimii!

Koekäyttö

Kuka tahansa voi rekisteröidä itselleen maksuttoman 30 päivän koekäyttöympäristön CRM Onlinesta. Tämä tapahtuu osoitteesta http://crm.dynamics.com/fi-fi/trial-overview . Koekäyttö ei vaadi luottokorttitietojen syöttämistä, eli pelkoa koekäytön muuttumisesta maksulliseksi vasten tahtoa ei ole.

Jotta koekäyttöympäristö provisioidaan oikeaan palvelinkeskukseen (crm4.dynamics.com) tulee maa-kohtaan valita Suomi. Huom: tämä ei rajoita kieliversion valintaa, sillä Dynamics CRM tukee käyttöliittymän kielen vaihtamista niin organisaatiokohtaisesti kuin käyttäjäkohtaisesti. Vaikka yrityksen virallisena kielenä olisi englanti, ei siis ole tarvetta muuttaa maavalintaa reksiteröintivaiheessa. Huomaa, että jos muutat CRM Online -koekäytön myöhemmin maksulliseksi tilaukseksi, tulee joko luottokortin tai laskutusosoitteen maatiedon vastata rekisteröintivaiheessa syötettyä valintaa.

Tunnistautuminen

CRM Onlineen kirjaudutaan aina Windows Live ID -tunnuksilla. Vaikka olisitkin antanut edellisellä sivulla työsähköpostiosoitteesi, tulee sinun joka tapauksessa tunnistautua käyttäen joko olemassaolevaa Live ID:tä (esim. Hotmail-palvelussa käyttämäsi tunnus) valitsemalla ”sign in” tai luoda uusi. Windows Live ID:n ei ole mitenkään pakko olla kytköksissä @hotmail.com-osoitteeseen, vaan se voidaan liittää myös @yritys.fi-tunnuksiin.

Seuraavaksi hyväksytään palveluehdot ja täytetään captcha.

Asiakastiedot ja järjestelmäasetukset

Rekisteröityminen viimeistellään täydentämällä henkilökohtaiset tiedot ja yrityksen tiedot.

Koska eräitä Dynamics CRM -organisaation järjestelmäasetuksia (kieli ja valuutta) ei voi enää muuttaa asennuksen jälkeen, on varmistuttava että lomakkeelle valitut tiedot ovat tarkoituksenmukaisia. Hetkinen, eikös järjestelmä tue useita kieliä ja valuuttoja? Toki, mutta asennuskieli määrittää esimerkiksi järjestelmän mukautuksissa käytettävän oletuskielen, samoin kuin perusvaluutta määrää mihin muita lisävaluuttoja jatkossa verrataan vaihtosuhteella ja raportoinnissa. Jos näitä pitää myöhemmin vaihtaa, on edessä kokonaan uuden CRM-organisaation perustaminen. Siksi oheinen ohje on syytä lukaista läpi.

Organisaation perustaminen

Kun olet hyväksynyt asetukset, alkaa CRM Onlinen provisiointijärjestelmä perustaa näiden mukaista CRM-organisaatiota. Kyseisellä odotusruudulla on kätevästi mukana esittelyvideo Microsoft Dynamics CRM 2011:n ominaisuuksista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Ruudun ylälaidasta voit seurata miten provisiointiprosessi etenee.

Omassa tapauksessani 2,5 minuutin videosta oli jäljellä vielä melkein minuutti, kun järjestelmä ilmoitti uuden CRM-organisaationi olevan valmis koekäyttöä varten. Nopeaa puuhaa, jos vertaa tätä ns. ”vanhaan maailmaan”, jossa asiakaskohtaisen CRM-ympäristön asennusurakka laskettiin tyypillisesti päivissä minuuttien sijaan.

Jokaiselle CRM-organisaatiolle generoidaan URL-osoite yrityksen nimen perusteella, tyyliin ”http://firma.crm4.dynamics.com”, mikäli vain nimi on vapaana. Jos nimi on jo käytössä aiemmasta koekäytöstä, osoitteeseen todennäköisesti lisätään numeerisia tunnisteita. Osoite kannattaa lisätä selaimen suosikkeihin ja sen jälkeen painaa ”Käynnistä CRM Online” -nappulaa.

Ympäristö käytössä

Siinä kaikki! CRM Online ja uusin Dynamics CRM 2011 -sovellusversio ovat nyt käytettävissäsi 30 päivän ajan.

Saat sähköpostiisi viestin, jossa vahvistetaan koekäyttötilauksen alkaminen, sekä annetaan linkkejä tuki- ja kumppaniresursseihin. Tässä vaiheessa viestin sisältö näyttää vielä olevan hieman keskeneräinen, mutta nämä asiat varmasti hioutuvat kuntoon sitä myötä kun Dynamics CRM 2011:n lanseeraus Suomen markkinoille pääsee täyteen vauhtiin.

Miten sitten hyödyntää koekäyttöympäristöä? Tähän aiheeseen tullaan palaamaan seuraavissa blogikirjoituksissa.

Mainokset

3 responses to “CRM Online koekäyttäjäksi rekisteröityminen

  1. Paluuviite:CRM Online kumppanien omaan käyttöön ilmaiseksi « Microsoft Dynamics CRM 2011 Finland

  2. Paluuviite:Vaihtamalla paranee? « Microsoft Dynamics CRM 2011 Finland

  3. Paluuviite:Dynamics CRM 2011 palvelinversio nyt ladattavissa « Microsoft Dynamics CRM 2011 Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: